Atelier de gătit mâncare tradițională

Din categoria: Gastronomie
3 ore
română
Până la 35 persoane

Alexandrina  Maradin
Despre gazda ta, Alexandrina

Din drag de oameni, am creat contextul în care pot împărtăși cu voi tradiții, rețete și o masă românească ca în zi de sărbătoare. M-am născut și am crescut la țară, în zona Neamţ, în Moldova. Am rămas îndrăgostită de trăit magia sărbătorilor petrecute în familia mea numeroasă și de armonia în care toate se petreceau în copilărie. Am învățat de mică să gătesc și bucatele gătite de mine erau din ce în ce mai apreciate. După mai bine de 20 de ani de management și condus echipe mari, am decis să revin la rădăcini și să trăiesc sărbătorile în familie în fiecare zi. Așa s-a născut Mama Maradin.
Vezi profilul complet


Ce vom face

În decursul a 2 ore și jumătate, într-un ambient relaxant, cu sunet de nai sau taragot, vei putea degusta un aperitiv format din carne și diferite tipuri de brânzeturi pregătite în mod tradițional, în România. Vei afla modul de preparare al acestora și diferențele dintre metodele din trecut și cele din prezent. Vom prepara împreună un aperitiv din legume de sezon (de exemplu salată de vinete sau salată de gogonele proaspete). Apoi vom pregăti un fel principal tradițional, cum ar fi bulz, ciulama de ciuperci sau pui, cu mămăligă. Ne vom așeza cu toții la masă ca să servim ce am gătit și vom sărbători așa cum familia românească știe să o facă, cu un pahar de țuică și un pahar de vin. Vom fi relaxați, vom povesti câte-n lună și în stele, așa cum o familie face în bucătărie. La final vom încinge hora românească, pentru ca nimic să nu lipsească din ziua de sărbătoare la români. Practic, vei experimenta pentru 2 ore și jumătate o mică parte din tradițiile românești în zilele de sărbătoare, petrecute în familie odinioară.


Unde o să fie

Totul se petrece într-un loc frumos din centrul Brașovului. Decorarea spațiului îmbina armonios trecutul cu prezentul iar atmosfera este relaxata ca în familie. Gazdele se pricep de minune să te facă să te simți ca acasă.


Ce pot să ofer
Răcoritoare

Apă și Limonadă.

Gustare

Fructe de sezon.

Mâncare

Mâncarea preparată cu mult drag va fi servită într-um mediu ambiental, tradițional.


Cine poate participa

Pot participa oaspeții cu vârsta peste 3 ani.

Participarea oaspeților sub 18 ani

Dacă aduci un oaspete care are sub 18 ani, este responsabilitatea ta să te asiguri că activitățile în care participă sunt adecvate vârstei.

Include alcool

Vor fi serviți cu băuturi alcoolice doar oaspeții care au vârsta legală pentru a consuma alcool și care dețin un buletin de identitate valabil.


Cerințe pentru oaspeți

Experiența poate fi trăită ca în familie cu mic, cu mare. Copiii vor fi implicați în activitatea de gătit și vor fi în grija părinților lor. Recomandăm vârsta minima 3 ani.


Sfaturi de la gazdă

Vă recomandăm să vă asigurați că nu vă hrăniți bine înainte, ca să vă bucurați maxim de gustul bucatelor românești.

Selectează data & ora

Ai ajuns tarziu!
Nu mai sunt locuri libere pentru această experiență.
Distribuie prietenilor tăi!

Ești interesat?
Vezi disponibilitatea pentru această activitate.
Distribuie prietenilor tăi!