Atelier Pictură pe Lemn în Stil Săsesc

Din categoria: Lectii & ateliere
3 ore
română
Până la 4 persoane

Manuela  Ivan
Despre gazda ta, Manuela

Am urmat Școală populară de Arte din Brașov, fiind pasionată de pictură pe lemn în stil tradițional săsesc și secuiesc. După 4 ani de ucenicie în cadrul unei familii de pictori pe lemn, am învățat multe din secretele acestui meșteșug. În prezent sunt meșter popular, membră a Asociației Creatorilor de Artă Tradițională și Contemporană din Brașov. Colaborez cu muzee de etnografie din zona Transilvaniei și nu numai, participând la simpozionul anual organizat de muzeul Astra din Sibiu, dedicat mobilierului tradițional.
Vezi profilul complet


Ce vom face

În cadrul atelierului veți afla lucruri interesante despre pictură pe lemn în stil tradițional din zona Transilvaniei din perioada secolelor XVI -XIX. Veți vedea diferite tipuri de pictură și motive florale folosite la vremea respectivă. Veți alege unul din cele 4 obiecte din lemn propuse pentru a–l picta: - tavă – dimensiuni 29/18 cm, - ceas de perete – 21/15 cm - cutiuță 10/14.5/7 cm sau cuier de perete – 33/9 cm. În cadrul atelierului veți aplica culoarea de fond pe piesă de lemn, veți transpune modelul pe suprafață de lucru, că mai apoi să pictați motivele florale. În final veți lăcui obiectul, pentru a putea lua acasă rezultatul muncii dumneavoastră: o comoară din inima României, realizată de dumneavoastră. Veți avea o amintire plăcută de povestit și care va va aduce mereu un zâmbet pe buze.


Unde o să fie

Atelierul de pictură se ține în atelierul meu personal din centrul istoric al Brașovului.


Ce pot să ofer
Povestiri

Veți obține numeroase informații interesante despre mobilierul pictat din România.

Băuturi

Cafea, Ceai

Materialele necesare

Vă voi pune la dispoziție toate materialele necesare realizării temei propuse : obiectul din lemn ales de dumneavoastră, vopsele acrilice, pensule, lac și altele.

Începător

Nu ați mai pictat niciodată? Nu vă faceți griji, vă voi ajuta pas cu pas să realizați o lucrare care va arăta foarte bine în casă dumneavoastră.

Deja pictor

Sunteți pictor? Atunci veniți să vă bucurați de pictură tradițională românească pe lemn, și să aflați diferite tehnici de pictură specifice acestui meșteșug.


Cine poate participa

Pot participa oaspeții cu vârsta peste 10 ani.

Participarea oaspeților sub 18 ani

Dacă aduci un oaspete care are sub 18 ani, este responsabilitatea ta să te asiguri că activitățile în care participă sunt adecvate vârstei.


Cerințe pentru oaspeți

Dacă doriți o altă culoare de fond pentru obiectul din lemn pe care l-ați ales sa îl pictați în cadrul atelierului vă rog să sesizați acest lucru cu 24h înainte.


Sfaturi de la gazdă

Se poate ajunge cu mijloc de transport în comun, taxi sau Uber. Este destul de greu de gasit un loc de parcare în zonă.

Selectează data & ora

Ai ajuns tarziu!
Nu mai sunt locuri libere pentru această experiență.
Distribuie prietenilor tăi!

Ești interesat?
Vezi disponibilitatea pentru această activitate.
Distribuie prietenilor tăi!